Diari Hidup Seorang Muslim

Aku Melihat, Mendengar, Dan Merasa..Lalu Ku Menulis

Diari 61 : Bad Boy

Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera..

Malam nie aku tidur lewat sedikit, ada perkara yang perlu diselesaikan (freelance). Hari tue (4/3/2019), aku dah release beta version (web) bagi tujuan pengujian (untuk melihat kekurangan yang ada). Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar dan ada lagi perkara-perkara kecil yang perlu aku selesaikan terutama dari segi web speed (aku rasa macam berat, walaupun aku dah compress images). Aku akan cari solution dalam beberapa hari ini, sebelum akhir bulan ini (official launch).

Okay, untuk diari sebelum nie aku ada cerita sedikit perkara-perkara yang terpaksa aku hadapi di tempat kerja. Aku dah edit post sebelum ini (buang sebahagian kandungan diari) Aku rasa macam bersalah pula. Takpelah, perkara dah lepas tak boleh tarik balik kan.. Biarkan jer lah..

Program Geng Steady

InsyaAllah semuanya akan berjalan dengan lancar.. Semua barang keperluan untuk “program BBQ di Sungai Pinang” dah beli (2 hari yang lepas di NSK), semuanya dalam budjet.. Aku rasa bangga dengan diaorang punya komitmen untuk menjayakan program bersama nie.. (semua nie terjadi disebabkan semangat adik-adik kita, Rahim, Afiq dan Sai)..

Dalam geng steady nie takde ketua, masing-masing bebas untuk memberikan pandangan (itu yang best).. Semua keputusan dibuat berdasarkan pandangan majoriti dan tiada sesiapa yang boleh mengatur sesuatu ataupun memberikan arahan… Macam program ke Bukit Fraser hari itulah (takde siapa pun yang jadi ketua), tetapi tetap berjaya.. tue yang steady.. 🙂

Tapi yang paling best kan, orang-orang yang macam Abang Shokeri, Abang Asrin dan Abang Zul boleh join geng budak-budak macam kitaorang nie.. Haha.. 🙂 . Abang Asrin yang paling aku tak sangka sekali (dia nie pendiam orangnya, tak banyak bercakap) tapi dia boleh join program-program kitaorang.. terbaiklah Abang Asrin.

Bad Boy

Haaa.. Cerita pasal bad boy nie kan, hari tue aku adalah borak-borak dengan adik-adik (Rahim & Sai) cerita pasal pengalaman cinta masing-masing. Rahim cerita, bekas awek dia dulu pernah cakap (masa nak tinggalkan dia) “awak terlalu baik untuk saya” . Rahim sambunglah cerita kat aku, “kau nak aku jahat macam mana **** ? .. Hahaha.. 🙂 (sakit perut aku dengar cerita dia)..Sampai sekarang aku masih ketawa lagi.. 🙂

Sai cakaplah, “betul bang, perempuan suka bad boy”. Pagi tadi pula, aku datang awal sedikit ke tempat kerja (Rao hari nie cuti), nak kasi settle kerja dalam lab cepat sikit (tak cukup orang,nak monitor production lagi).. Aku lepak lah dengan Helmy kat kantin, aku ceritalah sedikit masalah aku kat dia (dengan usia aku macam nie, tak kahwin-kahwin lagi).. Dia pun cakaplah, “kau kena jadi jahat sikit khai,perempuan suka dengan lelaki macam nie, lagi satu dia tak suka yang pendiam, pemalu….”

Okay, mulai hari nie aku kena jadi bad boy lah.. Petang tadi, aku dah kepit kepala rahim dengan cutter (masa buka kontena)..Hahaha.. :-). Sorry Rahim, abang tak sengaja.. (sambil gosok hidung,tanda menipu).. Haha. 🙂 . Kira lulus lah ujian pertama untuk jadi bad boy.. 🙂 .

Budak-budak nie memang bestlah.. Seronok layan kepala budak-budak nie. Sakit perut aku duk dengan diaorang (tahan ketawa).. Aku takde adik-adik lelaki (semua perempuan jer).. Beza lelaki dengan perempuan nie, dengan orang perempuan, bila kita nak bercakap kena hati-hati (tak boleh terlepas cakap), nanti cepat tersentuh.. lepas tue tersentap… emosi selalu tak stabil.. kejap okay.. tiba-tiba boleh berubah.. boleh tak kau bayangkan macam mana aku membesar dengan adik-adik perempuan aku.. 🙂

Khairul Azahar Sharriffuddin
8 March 2019 10:48 Minit Malam
Kampung Sungai Buaya, Selangor
Previous Post Diari 60 : Dia..
Next Post Diari 62 : Akan Berakhir..