Diari Hidup Seorang Muslim

Aku Melihat, Mendengar, Dan Merasa..Lalu Ku Menulis

Diari 65 :Untuk Sahabat

Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera..

Hari ini aku lalui pengalaman baru dalam hidupku. (digantung kerja). Lain jer rasanya tadi (macam rasa kena buang sekolah dulu).. Haha.. 🙂 . Serius sama rasanya.. Feeling dia, jangan cakaplah.. rasa muda sekejap.. 🙂

Ada dua jenis rasa yang sedang bermain dalam hatiku sekarang ini.. satu, ada rasa gembira (sebab boleh buat fulltime, develop web). Ini adalah jiwa aku (passion). Boleh jumpa client, dan buat direct promotion (marketing).. Esok aku akan draft program yang boleh aku lakukan sepanjang masa bercuti nie..

Yang Kedua, aku rasa sedih (bukan sebab kerja), tetapi disebabkan meninggalkan ikatan persahabatan yang kita dah bina dan lalui sama-sama selama ini.. Perasan tak, walau apa yang terjadi sekalipun, kita akan tetap cakap perkataan “steady”… Tetap kekalkan itu ye.. Janji..?

Group Steady

Minta maaf ye sahabat-sahabatku, pagi-pagi kita dah tak boleh jumpa lagi.. dengar perkataan “steady..steady”,salam dan peluk. Tau tak makna peluk itu apa ? Cuba tanya Rao (dia akan tahu).. Makna peluk itu adalah “trust”, (kepercayaan).. Bila aku peluk kau bermakna aku sangat percaya pada diri kau (menjadi suatu ikatan persahabatan)..

Jadi aku rasa, Abang zul lah yang jadi imam jemaah geng steady lepas nie ye.. Syaratnya, setiap kali jumpa members (mesti kena cakap steady, salam dan peluk).. Wajib tue !!.. 🙂 ..

Aku tahu, lepas nie aku dah takde peluang untuk bersama dengan kau orang semua dah.. Jaga lah group nie ye (buat sticker lah).. dan ikatan geng steady kita akan kekal untuk selama-lamanya (sentiasa senyum walau apa pun yang terjadi)..

Untuk Adik-Adik

Buat adik-adik kita (Rahim,Sai,Afiq), abang minta maaf dekat korang ye, pagi tadi abang lupa pula beli air untuk korang minum. Kau orang tahu tak, sebab apa abang selalu datang lepak dengan kau orang ? . Sebab abang nak dengar telatah kau orang, tapi lepas nie, kita dah tak jumpa lagi. Abang harap kau orang sambung belajar..

Abang tetap pegang dengan janji abang, jika abang jadi jutawan suatu hari nanti (InsyaAllah), Rumah dengan motor kan ?… Simple jer tue, baru sejuta (apa ke der hal).. Haha.. 🙂

Terakhir kalinya…

Terakhir kalinya, aku harap sangat sahabat-sahabatku, jangan ada sesiapa pun yang cuba untuk membantu aku (kalau kau sahabat aku).. Teruskan kerja macam biasa, kau orang ada masa depan di Dimal. Sayangkan kerja kau orang semua (ada family).. Aku masih belum ada lagi (dan aku ada kerja yang aku boleh buat selain di Dimal).. Tak perlu risaukan aku..

Tapi, kalau kau orang semua nak tolong sangat kan, boleh tak semuanya bantu aku untuk dapatkan Aishah, boleh kan ? (itu dah terlalu bermakna untuk diri aku) dan InsyaAllah ia akan menjadi kebahagian yang abadi untuk diri aku.. tolong ye… 🙂

Khairul Azahar Sharriffuddin
15 March 2019 2:58 Minit Petang
Kampung Sungai Buaya, Selangor
Previous Post Diari 63 : My First Baby
Next Post Diari 66 : Syurga Bagi Orang Yang Miskin